Net een nieuw huis gekocht of verbouwplannen? Dan wil je natuurlijk inspiratie opdoen over welke kleur verf je in 2019 op je muur wilt hebben en welke kleurcombinaties je kan toepassen in jouw meubels en decoratie!

Pantone; de autoriteit op het gebied van kleuren heeft weer zijn jaarlijkse kleurboek gepubliceerd en ook Flexa en Histor hebben de kleur van 2019 weer gekozen! Wij vertellen je graag wat je kan verwachten en wat je hiervan nu al in onze winkels kunt vinden!

 

Een tipje van de sluier

Bij Flexa is de kleur van 2019 "Spiced Honey"! Gekozen door Flexa kleurexperts om het optimisme van nu te weerspiegelen. Spiced Honey is een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing. Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang van het palet waarmee je het combineert.

Bij Histor is de trendkleur van 2019: Quiet Clearing!
Dit is een elegante, diepgroene kleur die zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect. Quiet Clearing herstelt het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen in het interieur. De kleur is geselecteerd door een team van internationale kleurexperts en sluit perfect aan bij de vier Histor Kleurentrends van 2019: With It, With Class, Without en With Spirit.

 

Pantone

Pantone heeft maar liefst 72 kleuren geselecteerd in acht kleurpaletten. Twee van deze kleurpaletten zijn inmiddels vrijgegeven. Dit zijn "Cravings" en "Classico".

Cravings

Dit kleurenpalet vindt zijn oorsprong in de “food” hoek. Heldere zoete kleuren die je zintuigen prikkelen... Denk aan toetjes waarvan je gaat watertanden en pittige kruiden. Als tegenhanger is de kleur groen toegevoegd waardoor dit een pallet is waar je in onze winkels heel goed mee uit de voeten kan!

 

Classico

Het tweede kleurenpalet is een stuk rustiger. De kleuren taupe, bordeauxrood en zwart vind je in dit pallet maar bijvoorbeeld ook wit, karamel, grijs en rustig donkergroen richting petrol. Met deze kleuren creëer je een chique bijna hotelsfeer in je huis! Kies voor zachte stoffen zoals velvet voor een knusse geborgen look. In onze winkels kun je hier al veel voorbeelden van vinden dus kom snel eens langs!