Bouclé meubelstoffen zijn een populaire keuze voor meubelbekleding vanwege hun unieke textuur en duurzaamheid. Deze stoffen zijn gemaakt van wol of synthetische vezels en hebben een gebreid uiterlijk met kleine, gekrulde lussen. Ze voelen zacht aan en voegen een warme en huiselijke sfeer toe aan jouw interieur. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van bouclé meubelstoffen. Ten eerste zijn ze zeer duurzaam en kunnen ze jarenlang mee gaan zonder dat ze verslijten of vervormen. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Samen met een stukje bescherming tegen vlekken maakt dit ze een handige keuze voor huishoudens met kinderen of huisdieren.

 

Het oog wil ook wat

Bouclé meubelstoffen zijn ook een goede keuze als je op zoek bent naar een stof met een unieke, aantrekkelijke textuur. Ze voegen visueel interesse toe aan elk meubelstuk en kunnen een geweldige aanvulling zijn op elke kamer. Of je nu kiest voor een neutraal gekleurde stof of een stof met een opvallend patroon, bouclé meubelstoffen zullen zeker opvallen in elke ruimte. Bij het kiezen van bouclé meubelstoffen is het belangrijk om rekening te houden met de kleur en het patroon van de stof. Kies een stof die past bij de stijl van je huis en bij de rest van jouw meubels. Als je bijvoorbeeld een moderne, minimale stijl hebt, kun je kiezen voor een neutrale bouclé meubelstof in plaats van een stof met een opvallend patroon. Als je jouw ruimte op wil vrolijken kun je juist kiezen voor een stof met een opvallend patroon of kleur.


 

Belasting van de stof

De hoeveelheid gebruik en de belasting van de stof zijn ook belangrijk bij het uitkiezen van een meubelstof. Als je van plan bent om bouclé meubelstoffen te gebruiken voor een meubelstuk dat vaak wordt gebruikt, zoals een bank of een stoel, is dit zeker een stof met een hoge slijtvastheid. Zoek naar stoffen met een hoge Martindale-waarde, wat aangeeft hoe slijtvast een stof is. Al onze stoffen hebben een hoge slijtvastheid. Zorg ook dat de luchtvochtigheid in huis op peil blijft (zo’n 60 – 65%) met onder meer goede ventilatie, planten in huis of waterreservoirs aan de verwarming.

 

Duurzaam

In de collectie van Xooon en Henders & Hazel zitten de boucle stoffen Avicci en Malmo. Malmo is gemaakt van 100% polyester. De stof is aangenaam warm en zacht, maar ook lichtecht en slijtvast. Malmo is verkrijgbaar in zeven mooie kleuren, variërend van crème tot charcoal. Avicci oogt wat ruller dan Malmo en voelt nóg zachter. En wat helemaal fijn is: deze stof is gemaakt van 100% gerecycleerd polyester, dus behalve mooi ook duurzaam. Avicci is verkijgbaar in drie kleuren: crème, taupe en antraciet.