Tips voor het kiezen van eetkamerstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven jou graag tips voor het kiezen van de perfecte eetkamerstoelen!

Tip 1 Meten is weten

Meet de eetkamertafel op, zo kan je precies berekenen hoeveel eetkamerstoelen er aan de eettafel passen. Houd ongeveer 60 tot 70 cm tussen de eetstoelen, zodat iedereen fijn kan zitten. Een eettafel met een spin-poot heeft meer ruimte voor eetkamerstoelen dan bijvoorbeeld een eetkamertafel met meerdere poten.Het is belangrijk te weten welke vorm en welk type tafelpoot de tafel heeft. Ook het formaat eetstoelen is zeer belangrijk. Heb je weinig ruimte? Dan zijn eetkamerstoelen zonder armleuning het handigst. Als jouw eettafel tegen de muur staat plaats dan eetstoelen zonder armleuning aan de muurkant zo weet je zeker dat je perfect kan zitten. Wil je armstoelen? Meet dan altijd de hoogte van jouw eetkamertafel op en de armleuning plus 2 centimeter. Zo weet je zeker dat de armstoelen onder de eettafel kunnen schuiven. Kijk naar de achterkant van een eetkamerstoel het is ook belangrijk dat de eetstoel in aangeschoven stand past bij de eettafel.

Tip 2 Bepaal welk zitcomfort het beste bij jou past

Waar moet je opletten voor een goed zitcomfort? Houd rekening met de zithouding, rugleuning en zit-diepte. Je rug moet goed tegen de rugsteun passen, je voeten moeten plat op de grond staan en je knieën moeten gebogen staan in een hoek van 90 graden. Kies voor een rechte rugleuning als je een actieve zit wilt. Voor een relaxte zit kan een meer gekantelde rug fijn zijn. Een eetstoel met slede poot zorgt voor meer vering en een heerlijk zitcomfort. Houten eetkamerstoelen zijn stevig en bieden goede ondersteuning. Als je lang aan tafel zit zijn armstoelen perfect om lekker comfortabel te zitten.

Tip 3 kies stoelen die bij jouw eetkamer passen

Zorg dat de poten van zowel de eetkamertafel als de eetkamerstoelen bij elkaar en de vloer passen. Ook voor eetstoelen kan je verschillende onderstellen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een eetkamerstoel met wieltjes, een eetstoel met slede poot, of een spinpoot. Ook kan je kiezen voor een zwart metalen poten of een poot met een zwarte frame.

Er zijn verschillende materialen waaruit je kan kiezen zoals leer, microleder of stof. Stoffen Velvet eetkamerstoelen hebben een chique uitstraling, zitten comfortabel en zijn heerlijk zacht. Leer geeft een luxe uitstraling is sterk en makkelijk schoon te maken. Kies voor houten poten en kleuren als wit,grijs of naturel als je een landelijke stijl wilt.Toch liever een industrieel stijl? Kies dan voor een lederen of microlederen eetkamerstoel in donkere kleuren zoals groen, bruin of grijs.

Kom eetkamerstoelen uitproberen in onze winkels

Ben je benieuwd naar welke eetkamerstoel het beste bij jou past? Kom dan gezellig langs en Schuif aan tafel in een van onze winkels en ga zitten alsof je aan tafel gaat, zo weet je meteen of de eetkamerstoel lekker zit!