Ben je op zoek naar een eettafel? Een goede en fijne tafel in je huis is heel belangrijk. Als het een prettige plek is om te zitten dan kan je meer genieten van je eten. Daarnaast gebruik je een tafel vaak voor meer dingen dan alleen om aan te eten; om te werken, om spelletjes te spelen en om te knutselen bijvoorbeeld. Hiermee heeft de tafel een belangrijke rol in je woon of eetkamer. Het kiezen van de juiste tafel kan een lastig karwei zijn. Er is tegenwoordig zoveel keus en zoveel mogelijk, denk aan een tafel met organische vormen of boomstamblad, rond of vierkant, ovaal en ton- of bootvormig... 


De beste vorm voor jouw huis

De eerste keuze die je maakt is of je gaat voor een ronde tafel of vierkante tafel, een rechthoekige tafel, een ovalen tafel of misschien wel een boot of tonvormige tafel. Een ronde eettafel of vierkante tafel geeft een frisse en strakke aanblik die goed werkt als je een vierkante eetkamer hebt. Een rechthoekige tafel is misschien wel de meest voorkomende soort die in elke kamer goed past en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Deze tafels passen in zowel smalle als brede ruimtes. Houd je wel van een langwerpige vorm maar loop je teveel tegen de hoeken aan dan is ovaal / boot of tonvormig een goed alternatief.

 


Welke maat / afmeting past bij jouw kamer

Daarna moet je bepalen wat de juiste afmeting is voor je tafel. Een ronde tafel is momenteel erg in trek, maar past zeker niet in elk interieur. Een rechthoekige, (deens)ovalen of tonvormige tafel kan altijd mits deze de juiste afmeting heeft. Voor een looppad moet je 120 cm ruimte houden. Is er geen looppad langs je tafel dan is 70 cm genoeg. En hoeveel personen zitten er doorgaans aan de tafel? Of voor hoeveel personen wil je plek hebben? Wanneer dit sterk wisselt kan een uitschuiftafel uitkomst bieden!

Kom je er helemaal niet uit omdat je een afwijkende maat nodig hebt? Wij hebben in onze collectie ook veel eettafels die helemaal naar wens en op maat samengesteld kunnen worden. Bijvoorbeeld de speelse Nemaro eettafel en de robuuste Gardo tafel van INHOUSE zijn hier een goed voorbeeld van.

 


Het materiaal

Stem het materiaal af op je wensen... Zoek je extra warmte ga dan voor een natuurlijk materiaal als hout. Dit voelt warm aan, oogt rustig en straalt kwaliteit uit ... maar heeft wel onderhoud nodig en een stukje bescherming tegen vocht en vuil. Houten eettafels zijn veelelal wel gelakt, geolied of gewaxt maar deze dienen dus wel onderhouden te worden.

Wil je een gezinsvriendelijke eettafel die weinig onderhoud vergt? Ga dan voor materialen als HPL , Melamine of Lamulux. Deze materialen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben vele uitstralingen als beton, keramiek en hout.

 


Advies op maat in onze winkels

Onze adviseurs doen niets anders dan dagelijks met onze klanten meedenken over maatvoeringen, materialen en vormen. Kom dus langs in onze winkels om de vele eettafels in het echt te bewonderen en stel al jouw vragen aan onze verkopers! Is het druk of wil je uitgebreid advies maak dan een afspraak voor interieuradvies via deze knop! INTERIEURADVIES AANVRAGEN