Er gaat geen dag voorbij waarin er niet gesproken wordt over het milieu en de vele verbeteringen die hierin doorgevoerd kunnen worden. In 2018 hebben wij onze intrek genomen in ons nieuwe kantoorpand dat, behalve een prachtige vormgeving en veel efficiënter magazijn, ook zeer milieubewust is! Er valt dus veel te vertellen over deze nieuwe locatie waar wij ontzettend trots op zijn!

Pand vrijwel energieneutraal

Het nieuwe pand is geheel gasloos opgeleverd en wordt wordt verwarmd d.m.v. warmtepompen i.c.m. vloerverwarming. Er is ca. 22.500 meter verwarmingsslang in de vloer van de bedrijfshal en het kantoor verwerkt om dit te realiseren! Deze methode brengt onze energiekosten terug met 40% tot 50% en draagt als eerste in het rijtje bij aan de wens om milieuvriendelijk te werken. Tevens is het pand 100% LED-verlicht wat natuurlijk ook een flinke stroomreductie met zich meebrengt. 

 

Afvalverwerking Hoogenboezem vooruitstrevend

Bij de levering van nieuwe meubels komt natuurlijk ook altijd veel verpakkingsmateriaal kijken. Grote hoeveelheden karton en folie/plastic worden door onze chauffeurs mee terug genomen of in onze winkels verzameld om na een levering mee terug te worden genomen door onze wagens. Met de bouw van het nieuwe magazijn is de wens om ook hierin milieubewust te zijn uitgevoerd en is er gelet op de best mogelijke afvalverwerkingsmethode. Hoe dit nu gebeurt staat hieronder omschreven;

In ons magazijn wordt eerst alle karton, folie/plastic en restafval van elkaar gescheiden. Alle karton wordt gerecycled en maandelijks in grote bulk opgehaald. De folie wordt gebundeld in balen van 600 kilo en in een grote pers (zie foto) geperst, vervolgens wordt dit ook gerecycled en in grote hoeveelheden slechts één keer per maand opgehaald. Nu blijft alleen het restafval over, dat in hoeveelheid sterk gereduceerd is, en ook dit wordt slechts eens per maand opgehaald. Deze manier van afvalverwerking is geavanceerd en pasgeleden beoordeeld door SUEZ als zeer vooruitstrevend.

 

Winkels doen ook mee

Ook onze woonwinkels gaan, voor zover dit mogelijk is, mee in deze milieuvriendelijke trend en zijn we voortdurend bezig met duurzaam ondernemen! Zo wordt momenteel druk gewerkt aan een volledige overstap naar LED-verlichting. Daarnaast werken we intensief samen met leveranciers die het ook belangrijk vinden om grondstoffen te gebruiken die milieuvriendelijker zijn om voor u banken, kasten, stoelen en fauteuils te maken. Denk hierbij aan FDH & CFK vrije meubels, duurzame stoffen en duurzaam hout.

Tevens wordt in steeds meer winkels ingepakt met dekens in plaats van plastic. Deze dekens kunnen steeds opnieuw gebruikt worden waardoor dit een enorme reductie is in het verspillen en verbruiken van onnodig plastic.