Interview met : Stylist Marjan

 

Waarom ben je als styliste gaan werken?

Ik was vroeger bloemiste en zo ben ik er achter gekomen dat ik creatief ben. Ik heb het sowieso altijd leuk gevonden om met mijn handen te werken en om met interieur bezig te zijn. Hoogenboezem is een familiebedrijf en ik ben eigenlijk een beetje het bedrijf ingerold.


Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste is dat je van niets iets moet maken. Ik moet vaak met de materialen die ik krijg een showroom opknappen en dat is soms een hele uitdaging. Stijlen moeten vaak gecombineerd worden en hier leer je dan weer erg veel van!

"Less is more! Maak je interieur niet al te druk. Neutrale kleuren en materialen creëeren rust en ruimte. Gebruik dus niet te veel frutsels en losse dingen. Houd altijd in gedachten dat het geheel moet kloppen."

Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Het werk is soms lichamelijk erg zwaar. Ik moet veel sjouwen en tillen want uiteraard zijn er ontzettend zware meubels zoals grote hoekbanken en kasten bij, dat kan soms wel heel veel zijn.Wat is jouw eigen favoriete interieurstijl?

Zelf hou ik heel erg van natuurlijke materialen zoals hout en planten, gecombineerd met industriele meubels. Dit geeft een stoere en natuurlijke look waar ik mij heel prettig in voel. Je huis moet laten zien wie je bent!Wat is jouw favoriete merk?

Ik vind de meubels van IN.House erg leuk en veelzijdig want hier vind je verschillende stijlen terug zoals landelijk, industrieel, modern en zelf een tikje klassiek! Ook vind ik de meubels van ByBoo heel mooi en trendy!

" Durven! Je moet soms wel durven om met kleur te spelen. Zet bijvoorbeeld een grote bank neer in de kleur knalgeel. Dit is een echte “eye catcher’ in huis. Het is altijd belangrijk om kleuren op elkaar af te stemmen. "

Welke stylist geeft jouw inspiratie en ben je fan van?

Frans Uyterlinde van Vtwonen. Hij durft te spelen met kleuren en objecten. Ik hou ervan als het interieur persoonlijk en gezellig is. Dit heeft hij altijd goed voor elkaar. Ik merk dat hij echt een gevoel voor interieur heeft.Hoe begin je zelf aan het stylen van een showroom/ruimte?

Ik haal eerst alle spullen eruit en begin dan als het ware weer helemaal opnieuw. Ik begin meestal eerst met de wand, daarna met de grote spullen zoals een bank en als laatste kleed ik het aan met accessoires.Wanneer ben je zelf tevreden en is de styling in jouw ogen een succes?

Wanneer alles op de juiste plaats staat en klopt. Dit is lastig uit te leggen maar dit gaat meestal gewoon op gevoel.

"Sfeer & leven! Sfeer creëren in huis is erg belangrijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van verlichting. Kies dan voor warme, gele verlichting en niet voor witte koele lampen. Ook is het belangrijk dat er een beetje leven is in jouw interieur. Doe dit door middel van het in huis halen van planten en bloemen. "

Kies je voor de laatste trends of voor een tijdloos ontwerp?

Ik kies voor de laatste trends. Ons bedrijf "Hoogenboezem" krijgt namelijk altijd de nieuwste en laatste trends toegestuurd door onze leveranciers. Met deze spullen stijl ik een showroom/ruimte af. Het is belangrijk dat we als bedrijf de laatste trends gebruiken en met de tijd mee gaan. De laatste tijd merk ik namelijk dat iedereen meer met zijn interieur bezig is en ik wil graag dat onze winkels een bron van inspiratie zijn voor de klanten/bezoekers. Het leuke is dat onze verkopers dat ook vaak te horen krijgen dus dat is een groot compliment.Wat is volgens jou de meest voorkomende stijling-fout en hoe voorkom je deze?

Mensen maken hun ruimte vaak te druk met allerlei spulletjes en prulletjes. Dit word snel te druk en rommelig. Hou je interieur rustig door middel van neutrale kleuren en materialen. Het geheel moet namelijk bij elkaar passen en kloppen. Less is more!