Lichte kleuren spelen een hoofdrol in deze woontrend. Vergrijsde Scandinavische tinten, aaibare stoffen zoals velours en materialen als hout en metaal voelen zich hier prima thuis. De ontwerpen zijn licht, de meubelvormen veelal organisch en de accenten soms met een knipoog naar het minimalisme uit Japan. The bright side of life.


Lichte zitmeubels

In onze winkels zie je veel zitmeubels als banken, fauteuils en eetstoelen in lichte zachte stoffen verschijnen. Het brengt rust in je interieur en zorgt voor een "Zen" omgeving. Nu hoor ik je al denken.. ja maar dat is toch hartstikke besmettelijk?! Al onze stoffen kun je gewoon beschermen met All-IN Care waardoor je zorgeloos van jouw nieuwe lichte meubels kunt genieten.

 


Lichte kasten en tafels

Een mooie combinatie met deze lichte zittrend is het kiezen voor lichte houtsoorten. De lichte houtsoorten zorgen voor een rustgevende sfeer, dit brengt ontspanning in huis. Deze lichte kleuren komen vooral uit de Scandinavische en Japandi woonstijl. Een populaire lichte houtsoort is eikenhout. Ga je liever niet voor hout maar wel voor een licht interieur? Kies dan voor lichte varianten uit melamine of lamulux. Onderhoudsvrij en in vele kleuren leverbaar dus ook lichte kleuren!


De rest van je interieur

Met een licht eiken vloer kun je blijven combineren. Kies voor een vloerkleed of karpet van wol en kussens in een lichte tint zoals poeder roze, lavendel, lila of beige gecombineerd met een contrastkleur salontafel in zwart of een donkere kleur. Om het niet saai te maken is het goed om deze lichte vloeren en meubels te combineren met sprekende muurkleuren uit de natuur. Ga voor blauw zoals "Bright skies" de kleur van dit jaar van Flexa of kies groen zoals "Olive Sprig" de kleur van Histor... een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur.