Met een overload aan online en offline inspiratie over interieurstijlen zoeken we er wat op los! De meeste gegoogelde woonstijlen van Nederland zijn "Industrieel", "Landelijk", "Modern" en "Scandinavisch". We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Wil je de mooiste stijlen en meubels in het echt zien? Kom dan eens langs in één van onze woonwinkels.

 


De Industriële woonstijl

Wanneer je droomt van het wonen in zo'n prachtige loft in New York of aan een oud pakhuis in Rotterdam dan is de kans groot dat je ook een liefhebber bent van de industriële stijl. Wat nog niet lang geleden gezien werd als een tijdelijke trend is inmiddels niet meer weg te denken uit de woonwinkels en elementen hiervan vind je overal terug.

Van een kaalgeslagen muur waardoor de bakstenen wand je woning een ruwe look geeft tot strak vormgegeven lampen en robuuste houten tafels. Het industriëel interieur heeft een typisch een stijl met industriële tafels en kasten, vintage meubels en elementen, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van materialen als beton, metaal en hout. Constructiedetails worden niet weggewerkt en een gietvloer, een bakstenen muur en een mooie design-klassieker maken het plaatje helemaal af. Wij vertellen je graag meer over deze woonstijl en het combineren van onze meubels om tot een industriele woonstijl te komen.


Landelijke woonstijl

Een landelijke stijl staat voor een gezellig en warm thuis. Het is het type interieur waar je je meteen welkom voelt en met je voeten op de bank wil kruipen. Meestal zie je dat er gebruik gemaakt wordt van lichte kleuren, comfortabele en zachte stoffen en veel hout. Opvallende kleuren of alleen gebruik van neutraal wit zie je traditioneel niet terug in de landelijke stijl, maar vooral veel variaties in de kleur lichtgrijs, camel, zand en taupe gecombineerd met natuurlijke warme materialen eventueel aangevuld met pasteltinten.

Deze stijl wordt ook wel een romantische stijl genoemd maar toch kan het gebruik van een eigentijdse accentkleur zoals bijvoorbeeld groen ook goed gecombineerd worden en het geheel toch rustig, warm en gezellig maken in combinatie met leuke vintage meubels of een robuuste tafel. Kleed je interieur verder aan met een mooi karpet, sierkussens, mooie windlichten en lampen met indirect licht van karakteristieke natuurlijke materialen en creëer de landelijke stijl die het beste bij jou past.

Vaak wordt in een landelijk interieur ook een beetje gemixt met meubels in de industriële stijl en moderne stijl, waardoor het een eigentijdse uitstraling krijgt.


 

Een modern interieur

Bij een modern interieur denk je al gauw aan design meubels. En dat is niet zo gek want in een modern interieur zie je dat er veel aandacht is voor de vorm van de meubelen en objecten. Bij deze woonstijl worden de moderne meubelen in een mogelijk wat ruimer opgesteld en zijn kasten zo geintegreerd in de ruimte dat er een net en overzichtelijk geheel ontstaat. Natuurlijke materialen die je bij de moderne stijl vaak terugziet zijn natuursteen, glas, lichte houtsoorten en leer. Deze materialen worden vaak gecombineerd met industriële meubels, robuuste tafels en kasten met materialen als rvs, buigzame kunststofsoorten, chroom en met lak afgewerkt mdf. Het kleurgebruik varieert van basic wit en zwart tot het gebruik van de meer primaire kleuren. De laatste jaren zie je dus dat in het moderne interieur steeds meer de trend ontstaan om modern te mixen met een vleugje landelijke stijl en industriële stijl, waarbij door goed gebruik van licht en ruimte toch het moderne karakter behouden blijft..


 

Scandinavisch oftewel "Scandi"

De ingrediënten voor een Scandinavische sfeer zijn rust, eenvoud en functionaliteit. Scandinavische meubels zijn dus minimalistisch, maar altijd comfortabel en van goede kwaliteit. Kenmerkend zijn meubels op slanke poten om het geheel ruimtelijk te houden.

Scandinaviërs houden van de natuur en dat is terug te zien in het interieur. Een Scandinavisch interieur is licht en basic maar ook met zachte en natuurlijke materialen gecombineerd waardoor je een warme uitstraling krijgt. Zo zien we bijvoorbeeld veel lichte of witte houten vloeren, meubels met houten onderstellen en wollen vloerkleden of vachtjes.

Neutrale kleuren horen bij een Scandinavische woonstijl

De basis van een Scandinavisch interieur is vaak wit met zwarte en grijze accenten. Ook hout is een bealngrijk onderdeel dus breng ook warmte aan in je kleurenpalet. Zorg ook qua kleurgebruik voor eenvoud en kies een lichte basiskleur met hooguit één of twee accentkleuren. Toch wat meer kleur in huis? Ga dan voor frisse pastellen in bijvoorbeeld groen, roze of blauw.