Japandi is een nieuwe woontrend die je mee op reis neemt naar Japan en Scandinavië. Een zomertrend die je omarmt met natuurlijke materialen en een stijlvol interieur. Maar het creëert ook veel rust en schoonheid. 100% ZEN dus ...


Tip : kies alleen voor zachte stoffen

De velours en teddytrend is niet te stoppen. Geen wonder want deze liefelijke stoffen zijn super uitnodigend! Banken en fauteuils, maar ook sierkussens zijn er volop te vinden in dit materiaal. De zoektocht naar zachtheid, daar draait het om. Dikke vloerkleden, wollige plaids en plofkussens, hoe zachter hoe beter. Laat je omarmen door je interieur en maak je huis 100% ZEN.

 


Tip : werk met organische vormen

Naast grafische lijnen spelen in dit interieur organische vormen de absolute hoofdrol. Zachte vormen die voelen als kleine omhelzingen. Rond, bol, zigzag, golvend, asymmetrisch, glooiend.. dat zijn de kernwoorden voor deze stijl. De bank, het vloerkleed, de vazen, de kunstwerken, het servies en de lampen zijn allemaal elementen om het serene karakter van de Japandi-trend tot leven te wekken.


Tip : gebruik alleen neutrale tinten

Spierwit hoort niet in deze stijl thuis, het kleurpalet is wel heel licht met kleuren als zand, grijs, oudroze en lila creëer je een warm geheel dat rustig aanvoelt. Kies af en toe een accent van groen of warm rood maar ook donkergrijs zoals een stalen deur of streep in je karpet is heel sterk en combineert goed.