De minimalistische woonstijl is gebaseerd op het idee dat minder meer is. Het gaat om het creëren van een rustige en opgeruimde omgeving door het gebruik van de juiste meubels en decoratie, en het kiezen van eenvoudige en functionele items. De kleuren die vaak worden gebruikt zijn neutrale tinten zoals wit, grijs en beige, en de materialen zijn vaak natuurlijke materialen zoals hout en staal.


Rust en ruimte

Een minimalistische woonstijl kan helpen om stress te verminderen en het gevoel van rust en ruimte te creëren. Door het weglaten van overbodige items, kan men zich beter concentreren op de essentiële dingen in het leven.

Minimalistisch wonen betekent overigens niet dat je je huis moet ontdoen van al je spullen. Het gaat erom dat je kiest voor kwalitatief hoogwaardige items die je echt nodig hebt en waar je blij van wordt, in plaats van veel dingen te verzamelen die uiteindelijk alleen maar rommel en stress veroorzaken.

In de minimalistische woonstijl wordt er vaak gebruik gemaakt van open opbergsystemen, zoals boekenplanken of wandrekken, om spullen op te bergen zonder dat het een rommelig aanzicht geeft. Ook worden er vaak grote ramen gebruikt om natuurlijk licht binnen te laten en een gevoel van ruimte te creëren.

In de minimalistische woonstijl gaat het dus om het creëren van een rustige en opgeruimde omgeving door het gebruik van weinig meubels en decoratie, en het kiezen van eenvoudige en functionele items.


Strak en modern

De meubels in deze interieurtrend zijn strak en modern van vorm. Meubels met kubistische vormingen en strakke lijnen in combinatie met kunstige designs die gelden als blikvanger, zorgen voor een ruimtelijke omgeving. In combinatie met luxe materialen als sterke stoffen, gladde leersoorten en hoogwaardig afgewerkt hout met hier en daar een metalen twist, brengen het interieur naar een hoger niveau.