Toggle Nav

Ik wil graag een serviceaanvraag indienen over

Plooivorming

Ieder zitmeubel krijgt te maken met plooivorming. Dit is een normaal verschijnsel waarbij plooien en rimpels in de bekleding van jouw zitmeubel zichtbaar zijn. De mate waarin plooivorming zichtbaar is, is afhankelijk van het type vulling en de stofsoort.

Plooivorming is dan ook niet te voorkomen en wordt veroorzaakt doordat de vulling van je zitmeubel zachter wordt om het optimale zitcomfort te bieden. Hierdoor zal de stof enigzins mee moeten rekken om de naden van jouw zitmeubel te ontlasten. Plooivorming heeft dus niets te maken met de kwaliteit van de stof of vulling. In het onderstaande filmpje vind je een uitgebreide toelichting.

Overmatige plooivorming
Uiteraard mag er geen sprake zijn van overmatige plooivorming. Hier zijn dan ook algemene richtlijnen voor opgesteld. De algemene richtlijn is als volgt:

Wanneer je van beide zijkanten naar het midden strijkt, mag de plooi die hierdoor ontstaat niet hoger zijn dan 2 cm bij een zittingbreedte van 70 cm. Voor grotere zittingbreedtes geldt in verhouding een grotere plooihoogte. Dus een zittingbreedte van bijvoorbeeld 105 cm heeft een toegestane plooihoogte van 3 cm (POS-norm).

Heb je last van overmatige plooivorming? Klik dan hier om een serviceaanvraag in te dienen.

Pluizen en pilling

Bij elk gestofeerd zitmeubel is de kans op pilling aanwezig. Dit is een verschijnsel waarbij de losgekomen vezels van de meubelstof samenklitten met de vezels van kleding, sierkussens, fleecedekens en ander extern vuil. Dit worden dan bolletjes die vast lijken te zitten aan de stof. De mate waarin pilling voorkomt is afhankelijk van de stofsoort en is niet nadelig voor de kwaliteit van de stof.

Pilling beperken en verwijderen

Het ontstaan van pilling wordt door verschillende factoren beïnvloedt. Door hier rekening mee te houden kun je pilling op je zitmeubel beperken. Gelukkig is het eenvoudig te verwijderen door het gebruik van een speciaal ontworpen pillingtondeuse. In het onderstaande filmpje worden de factoren die pilling beïnvloeden besproken en kun je bekijken hoe je dit eenvoudig kunt verwijderen.

Pilling door slijtage

In 90% van de gevallen ontstaat pilling door de eerder genoemde oorzaken en niet door slijtage van de bank. Pilling veroorzaakt door slijtage oogt anders dan normale pilling.

Heb je last van pilling door slijtage of twijfel je of de pilling op jouw bank normaal is? Klik dan hier om een serviceaanvraag in te dienen.

Schaduwwerking

Sommige stoffen hebben shading als eigenschap. Dit wordt ook wel schaduwwerking of een vleug in de stof genoemd. Shading is herkenbaar aan de vleug die ontstaat wanneer je net op een bepaalde plek hebt gezeten of over de stof wrijft. Een voorbeeld van een stof met shading is velours. Afhankelijk van waar je op dat moment staat kan het lijken alsof de plekken donkerder of lichter zijn dan de rest van de stof. Dit is een materiaal gebonden eigenschap en bij bepaalde stoffen onvermijdelijk. Je hoeft je hierover dan ook geen zorgen te maken, het heeft niets te maken met verkleuring of slijtage. Shading wordt veroorzaakt doordat de polen van de stof op bepaalde plekken niet in dezelfde richting liggen. In het onderstaande filmpje vind je een uitgebreide toelichting.

Heb je bovenstaande informatie gelezen en wil je toch graag een serviceaanvraag indienen? Klik dan hier.

Vlekken

Dagelijkse ongelukjes kunnen zomaar gebeuren. Denk aan een glas rode wijn die over de bank heen valt. Dit kan vervelende vlekken veroorzaken. Omdat wij iedereen een mooie bank gunnen bieden we diverse oplossingen voor het zo goed mogelijk verwijderen van een vlek.

Heb je een vlek in je zitmeubel? Klik dan hier om een serviceaanvraag in te dienen.

Nerven en noesten

Hout is een natuurproduct, elke boom heeft een andere tekening en kleurschakering. Ieder houten meubel heeft dan ook te maken met nerven en noesten. Dit is een productgebonden eigenschap en geeft het hout karakter en een warme uitstraling. De mate waarin nerven en noesten voorkomen is bij ieder houten meubel verschillend. In het onderstaande filmpje kun je bekijken hoe een houten tafelblad wordt geproduceerd.

Heb je bovenstaande informatie gelezen en wil je toch graag een serviceaanvraag indienen over nerven en noesten in jouw houten meubel? Klik dan hier.

Kleurverschil hout

Hout is een natuurproduct, elke boom heeft een andere tekening en kleurschakering. Dit maakt ieder houten meubel uniek en zal qua kleuring dan ook nooit hetzelfde zijn. De verschillen in kleur, structuur en tekening geven het hout karakter en een warme uitstraling. In het onderstaande filmpje kun je bekijken hoe een houten tafelblad wordt geproduceerd.

Heb je bovenstaande informatie gelezen en wil je toch graag een serviceaanvraag indienen over het kleurverschil in jouw houten meubel? Klik dan hier.

Inzakken zitkussen

Ieder zitmeubel kan te maken krijgen met het inzakken van het zitkussen. In het begin lijkt de vulling relatief snel te slinken, maar na ongeveer een half jaar is het maximum bereikt en stabiliseert de vulling. Dit is een normaal verschijnsel waarbij het zitkussen wordt gevormd naar het optimale zitcomfort, het zitcomfort waar je de komende jaren op kunt rekenen. De mate van inzakken is afhankelijk van het type vulling. In het onderstaande filmpje vind je een uitgebreide toelichting.

Overmatig inzakken
Uiteraard moet het inzakken wel binnen een acceptabele norm blijven en niet afdoen aan de kwaliteit van je zitmeubel. Hier zijn dan ook duidelijke marges voor vastgesteld, zo mag een zitkussen niet meer dan 5 cm inzakken.

Heb je last van overmatig inzakken? Klik dan hier om een serviceaanvraag in te dienen.

Inzakken rugkussen

Ieder zitmeubel kan te maken krijgen met het inzakken van het rugkussen. In het begin lijkt de vulling relatief snel te slinken, maar na ongeveer een half jaar is het maximum bereikt en stabiliseert de vulling. Dit is een normaal verschijnsel waarbij de vulling wordt gevormd naar het optimale zitcomfort. De mate van inzakken is afhankelijk van het type vulling. Bij losse rugkussens is het belangrijk om deze wekelijks op te schudden. Door het opschudden van de kussens behouden deze de juiste vorm en het juiste comfort.

Overmatig inzakken
Uiteraard moet het inzakken wel binnen een acceptabele norm blijven en niet afdoen aan de kwaliteit van je zitmeubel. Hier zijn dan ook duidelijke marges voor vastgesteld.

Heb je last van overmatig inzakken? Klik dan hier om een serviceaanvraag in te dienen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Komt u vraag/klacht niet overeen met de voorbeelden? Klik dan hier om een algemene serviceaanvraag in te dienen.