Toggle Nav

Onderhoudsadvies - hout & overig

Onderhoud Gefeliciteerd met je nieuwe meubel! Uiteraard wil je deze zo lang mogelijk mooi houden. Hier helpen we je graag bij, goed onderhoud is namelijk erg belangrijk. Lees het onderhoudsadvies goed door en mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je graag!

Algemene informatie over hout
Hout is een prachtig natuurproduct voor het vervaardigen van meubels. en zorgt dan ook voor een warme en karakteristieke toevoeging aan jouw interieur. Voor onze meubels selecteren we het beste hout uit het binnen- en buitenland, we hebben dan ook verschillende houtsoorten in ons assortiment. Elke houtsoort is uniek en heeft verschillende karateristieke kenmerken zoals noesten, nerven en kleurschakeringen. Dit is de handtekening die de natuur aan het hout heeft gegeven.


Reinigen en onderhoud

Het is belangrijk om het meubel regelmatig te reinigen om vuil te verwijderen. Doe dit met een licht vochtige doek. Wrijf het meubel hierna altijd droog. Daarnaast moet het meubel elke 4-6 maanden behandelt worden met het daarvoor bestemde onderhoudsmiddel. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van het onderhoudsmiddel goed door. De benodigde onderhoudsmiddelen verkopen wij in al onze winkels. Indien je niet weet welk onderhoudsproduct je nodig hebt kun je onze verkoopadviseurs om advies vragen!

Vlekken

Het onderhouden met het juiste onderhoudsmiddel zorgt voor een lichte waterafstotende laag. Echter geeft dit nooit 100% de garantie dat er bij het morsen van vloeistof niets in uw tafel trekt. Gebruik bij het gebruik van uw tafel daarom dus altijd onderzetters, placemats en eventueel een tafelkleed om uw tafel optimaal tegen vlekken te beschermen. Wordt er onverhoopt toch vloeistof op de tafel gemorst? Neem deze dan af met een droge doek todat het oppervlak droog is. Behandel te tafel daarna indien nodig, meerdere malen, met Woodclean Intensieve Houtreiniger en behandel de tafel na met het juiste onderhoudsmiddel.

Zonlicht en luchtvochtigheid

Plaats je meubel bij voorkeur niet in direct zonlicht, dit voorkomt verkleuring. Tevens is een goede luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% in je woonhuis is erg belangrijk om het scheuren van hout te voorkomen. Voornamelijk in de winter kan de luchtvochtigheid sterk dalen als gevolg van het verwarmen van je woning. De luchtvochtigheid kun je op peil houden door genoeg planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming hangen en je huis goed te ventileren. Het meten van de luchtvochtigheid kan eenvoudig met een hygrometer.