Toggle Nav

Relaxfauteuils & relaxstoelen

Relaxfauteuils, relaxbanken en relaxstoelen om lekker in te ontspannen! Vind de relaxfauteuil of bank die bij jou past bij Hoogenboezem Meubelen, al meer dan 100 jaar thuis in wonen. Kwaliteit relaxfauteuils met de laagste prijsgarantie!


In één van onze negen Hoogenboezem winkels in Breda (3), Den Bosch , Barendrecht (2), Spijkenisse, Den Haag en Rotterdam vindt u naast eettafels, eetstoelen, dressoirs en andere meubels ook relaxfauteuils, relaxstoelen en relaxbanken! Deze kunt u vinden bij al onze 4 merken Xooon, Henders & Hazel, Profijt Meubel en In.House!


Een handmatig verstelbare relaxfauteuil of zeer luxe met alles erop en eraan?

Deze fauteuils of banken zijn te vinden als een basis/basic uitvoering, met een verstelbare rugleuning en voetensteun d.m.v. een gasveer en handmatig verstelbare hoofdsteun. Maar zijn tegenwoordig zijn de relaxstoelen ook vaak van alle (zeer luxe) gemakken te voorzien zoals een sta-op functie en 2 motoren zodat je de voetklep en de rug afzonderlijk van elkaar kunt verstellen. Daarnaast heb je vele comfort verhogende functies zoals een massage- en verwarmingssysteem, een lendenpomp en een elektrisch verstelbare hoofdsteunverstelling wat natuurlijk erg handig is in het gebruik!

Zero gravity

Ook is er steeds vaker een speciale functie waarmee je de fauteuil kunt laten kantelen zodat je benen wat hoger komen te liggen. Dit noemen we "Hertzwaage" of "Zero gravity" want je lijkt dan wel te zweven. Je hart moet dan minder hard pompen om het bloed bij je benen of je hoofd te krijgen. Dit werkt erg ontspannend; zeker in combinatie met bijvoorbeeld een verwarmingsfunctie. In onze winkels zijn er diverse modellen te vinden met deze opties.


relaxbank Rigas

Relaxbanken, voor de stille genieters

Heeft u wat minder plek maar wel behoefte aan een beetje extra luxe en comfort in huis? Kom dan eens onze relaxbanken proberen en bekijken! Er zijn basismodellen waarbij je een bed- & relaxbank uit de zitting tovert zoals bij de Rigas bank mogelijk is. Deze mogelijkheid kan in een rechte bank en in een hoekbank gekozen worden en het mooie ervan is... gebruikt u dit niet dan zie je er ook helemaal niets van! De wielen klappen namelijk pas uit als u het relaxdeel uittrekt. Zo kun je heerlijk languit met de voetjes omhoog naar de tv kijken of een boek lezen en heb je niet meer die onhandige hockers in huis staan.


relaxbank Celino

Liever electrisch?

Dat is uiteraard ook mogelijk! Er zijn diverse (hoek)banken waarin je een electrische zit kunt kiezen. Ook hiervan zie je eigenlijk niets als deze stoel ingeklapt is en kun je electrisch uitklappen naar de stand van jouw keuze als je 's avonds wilt genieten. Dit relaxdeel is dan een apart stuk dat vast zit aan de andere delen. Een voorbeeld is een 2-zitsbank die normaal uit één deel bestaat , deze zal met een electrische relax er in dan dus uit twee delen bestaan. Dit kan ook een voordeel zijn bij de woningen die lastig te leveren zijn door een smalle gang of vreemde draai erin.

  

Gedraad of met een accu

Standaard zijn (bijna) alle relaxfauteuils, relaxstoelen en relaxbanken voorzien van een snoer dat je dient aan te sluiten op een stopcontact. Dit is in de meeste gevallen geen probleem omdat de bank of stoel in een hoek bij een stopcontact komt te staan. Staat de bank of stoel juist middenin de ruimte? Kies dan voor een accu! Hierdoor hoef je deze alleen wanneer hij bijna leeg is even op de laden en je kunt weer genieten van de relaxfunctie zonder hindelijke draad over de vloer!