Wil je graag kleur toevoegen aan jouw woon of eetkamer? Maak jouw interieur gezellig en zomers met pastelkleuren! Pastelkleuren zijn lichte en zachte kleuren zoals: lila, zachtroze, mintgroen, lichtgeel en babyblauw. In deze blog lichten we mogelijkheden en combinaties voor je uit.

Pastelkleuren passen eigenlijk bij iedere interieurstijl. Bij een grijs wit of zwart interieur voegen pasteltinten kleur en gezelligheid toe aan jouw woning. Om balans te vinden combineer je pasteltinten met kleuren zoals beige wit en taupe. Pastelkleuren passen ook perfect bij donkere kleuren zoals indigo, okergeel, marineblauw, zwart of donkergrijs.


Welke pastelkleuren zijn er

Een klassieke pastelkleur is roze. Deze kleur is er in vele tinten van oudroze tot licht roze. Deze pasteltint zorgt voor een romantische sfeer. Mix verschillende pasteltinten zoals lichtroze, warm roze en zachtroze voor extra gezelligheid in jouw woning.

--

Lila of lavendel zorgt voor een fris en rustig interieur. Lila gecombineerd met hout geeft een warme uitstraling en lila gecombineerd met zwart juist een stoere uitstraling.

--

Pastelgeel zorgt voor veel licht en laat jouw woning groter lijken. Heb je een donkere kamer met weinig ramen en lichtinval maar wil je meer licht in huis dan is dit dus een mooie kleur om te kiezen.

--

Babyblauw of lichtblauw heeft een frisse en zachte uitstraling. De kleur past ook mooi bij een modern of landelijk interieur en zorgt voor comfort.

--

Mintgroen is lenteachtig,romantisch en natuurlijk. Deze pastelkleur brengt de natuur en het voorjaar in huis. Mintgroen past ook goed bij zachte pasteltinten zoals lichtroze of licht pastel oranje. Daarnaast is mintgroen perfect te combineren de kleuren: wit, beige en grijs.

 

pastel meubels

Boven : Faas eetstoelen / links : Salerno fauteuil / rechts: Bayonne bank


Pastelkleurige meubels

Een pastelkleurige bank of fauteuil in de kleuren lichtblauw, zachtroze of mintgroen in combinatie met een HPL of Lamulux salontafel zorgen voor een gezellige en rustgevende woonkamer. Ook een eikenhouten eetkamertafel met pastelkleurige eetkamerstoelen passen perfect samen. Hoeveel pasteltinten je toevoegt aan jouw interieur is jouw eigen keuze. Zo kan je een pastelkleurige fauteuil nemen, een pastelkleurige bank of alleen pastelkleurige stoelen.Natuurlijk is het ook mogelijk om pastel vloerkleden, lampen, poefen of woonaccessoires te kiezen.

 

pastel meubels

 


Pastelkleuren toevoegen aan jouw interieur?

Ben je benieuwd geworden naar wat er mogelijk is met pastelkleuren? Kom dan snel een langs bij onze winkels en vraag onze collega’s om advies of maak een afspraak met een van onze interieuradviseurs. Zij zijn er in gespecialiseerd om jouw woonwensen uit te laten komen. Samen bespreken jullie de mogelijkheden in bijvoorbeeld maten, kleuren, materialen en producteigenschappen.

Plan hier je afspraak met één van onze winkels voor basis interieuradvies of kies voor premium interieuradvies inclusief een 2D of 3D interieurplan en ruimtelijk advies.

afspraak interieradvies