Toggle Nav

Woonstijl "Scandinavisch wonen"

De ingrediënten voor een Scandinavische sfeer zijn rust, eenvoud en functionaliteit. Scandinavische meubels zijn dus minimalistisch, maar altijd comfortabel en van goede kwaliteit. Kenmerkend zijn meubels op slanke poten om het geheel ruimtelijk te houden.

Scandinaviërs houden van de natuur en dat is terug te zien in het interieur. Een Scandinavisch interieur is licht en basic maar ook met zachte en natuurlijke materialen gecombineerd waardoor je een warme uitstraling krijgt. Zo zien we bijvoorbeeld veel lichte of witte houten vloeren, meubels met houten onderstellen en wollen vloerkleden of vachtjes.

 

Neutrale kleuren horen bij een Scandinavische woonstijl

De basis van een Scandinavisch interieur is vaak wit met zwarte en grijze accenten. Ook hout is een bealngrijk onderdeel dus breng ook warmte aan in je kleurenpalet. Zorg ook qua kleurgebruik voor eenvoud en kies een lichte basiskleur met hooguit één of twee accentkleuren. Toch wat meer kleur in huis? Ga dan voor frisse pastellen in bijvoorbeeld groen, roze of blauw.


 Kom je er echt niet uit, dan zijn wij er voor je!

 

We helpen je graag om jouw thuis te creëren en je eigen stijl verder te ontwikkelen. Voor inspiratie kun je natuurlijk onze woonmagazines van IN.HOUSE en Profijt Meubel en de wooncatalogi van Henders & Hazel en XOOON gebruiken. Of vraag een gratis en persoonlijk interieuradvies aan en kom eens sfeerproeven in onze woonwinkels, zodat we gezamenlijk van jouw huis nog meer jouw thuis kunnen maken met meubels en woondecoratie in de woonstijl die bij je past.