De trend van nu... ronde, ovale en asymmetrische (ovalen) spiegels. Deze spiegels zijn te vinden in onze Hoogenboezem winkels met de INHOUSE collectie. Zo is er de populaire asymmetrische spiegel "Egg Slope" in diverse formaten tot wel 2 meter hoog! Maar ook ronde en ovalen spiegels voor aan jouw muur zijn hier te vinden. Benieuwd welke spiegel perfect aansluit bij jouw interieur? Lees dan snel verder en ontdek deze mooie spiegels!


Wat zijn asymmetrische spiegels?

Asymmetrische spiegels onderscheiden zich doordat ze geen symmetrie vertonen, wat betekent dat ze geen symmetrische lijn hebben. In feite zouden de twee helften niet identiek zijn als je de spiegel langs een lijn zou vouwen. Deze unieke spiegels zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten, en ze vinden toepassing in verschillende situaties. Of het nu gaat om het decoreren van de ruimte boven de haard of het creëren van een opvallend element in de badkamer, asymmetrische spiegels voegen een speciaal tintje toe. Andere termen die worden gebruikt voor asymmetrische spiegels zijn onder meer onregelmatig gevormde spiegels, organische spiegels en amorfe spiegels. Ontdek de veelzijdigheid van asymmetrische spiegels en geef jouw ruimte een uniek karakter.

 

spiegel egg slope

Spiegel "Egg slope". Verkrijgbaar in diverse maten van 40x60 cm tot 70x200cm

 


Ovale spiegels

Een ovale spiegel is niet alleen een functioneel item, maar het kan ook een prachtige toevoeging zijn aan verschillende ruimtes in je huis. Of je nu op zoek bent naar een manier om je woonkamer ruimer te laten lijken of een chique sfeer in je eetkamer wilt creëren, een ovale spiegel is een veelzijdige keuze.

In de woonkamer kan een ovale spiegel een gevoel van ruimte en luchtigheid toevoegen. Door slim geplaatst te worden, reflecteert de ovale vorm het licht op een subtiele manier, waardoor de kamer er groter uitziet en een uitnodigende ambiance ontstaat.

Voor een stijlvolle eetkamer is een ovale spiegel een perfecte aanvulling. Het geeft de ruimte een chique uitstraling en kan dienen als een decoratief pronkstuk aan de muur. Door de ovale vorm krijgt de eetkamer een vleugje elegantie en kan het een verfijnde sfeer creëren die past bij formele diners en gezellige bijeenkomsten.

In de hal is een ovale spiegel niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Het is de ideale plek om snel te checken of je haar nog goed zit of om te zien of je outfit perfect zit voordat je de deur uit gaat. Door de ovale vorm voegt het ook een esthetisch element toe aan de hal, waardoor het een gastvrije entree wordt.

Of het nu gaat om het verfraaien van je interieur of het toevoegen van een functioneel element aan je dagelijkse routine, een ovale spiegel is een veelzijdige keuze die zowel stijl als bruikbaarheid combineert. Ontdek de talloze mogelijkheden om een ovale spiegel in verschillende kamers van je huis te integreren en geniet van de esthetische en praktische voordelen die het met zich meebrengt.

ovale spiegels

Spiegel "Candlenut oval". Verkrijgbaar in diverse maten van 50x100 cm tot 70x200cm


Ronde spiegels

Een ronde spiegel is niet alleen een functioneel item in jouw huis, maar het kan ook een krachtige bijdrage leveren aan de algehele uitstraling van jouw interieur. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of badkamer is, de toevoeging van een ronde spiegel brengt niet alleen licht, maar creëert ook een gezellige en harmonieuze ambiance.

In de woonkamer fungeert een ronde spiegel als een bron van licht, waardoor de ruimte helderder aanvoelt en een gevoel van ruimtelijkheid wordt bevorderd. Het reflecterende oppervlak kan helpen bij het verspreiden van natuurlijk licht, waardoor donkere hoeken worden opgehelderd en de hele kamer een levendige uitstraling krijgt.

In de slaapkamer biedt een ronde spiegel meer dan alleen een visueel element. Het brengt een rustige en warme sfeer in de ruimte. Door de zachte rondingen wordt een gevoel van geborgenheid gecreëerd, wat de slaapkamer tot een comfortabele en uitnodigende plek maakt. Bovendien kan de reflectie van het licht zorgen voor een zachtere en meer ontspannen verlichting in de avonduren.

De badkamer profiteert ook van de toevoeging van een ronde spiegel. Hier zorgt het voor balans en rust in de ruimte. Het ronde ontwerp contrasteert vaak met de rechte lijnen van de badkamerinrichting en voegt een vleugje elegantie toe. Bovendien kan het reflecterende oppervlak de ruimte groter doen lijken en een gevoel van sereniteit bevorderen.

Bij het kiezen van een ronde spiegel is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en stijl die het beste past bij jouw interieur. Of het nu gaat om een opvallende eyecatcher of een subtiele aanvulling, een ronde spiegel kan de perfecte aanvulling zijn op elk huis, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Ontdek de veelzijdigheid van ronde spiegels en transformeer jouw leefruimte met een vleugje licht, gezelligheid en stijl.

ronde spiegels

Spiegel "Conic wood round". Verkrijgbaar in diverse maten van Ø 80cm tot 120cm


Tips voor het stylen van jouw spiegel

Jij kunt jouw asymmetrische, ronde of ovalen spiegel op verschillende manieren stijlen, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en het gewenste uiterlijk. Hier zijn enkele handige tips voor je:

  • Gebruik de spiegel als opvallend element aan de muur. Dit voegt visuele interesse toe aan de kamer en trekt de aandacht.

  • Laat de spiegel andere decoratieve elementen in de kamer weerspiegelen. Hang hem bijvoorbeeld tegenover een kunstwerk of raam om balans en harmonie te creëren.

  • Plaats de spiegel op een schoorsteenmantel of plank als decoratief accent. Hiermee voeg je een vleugje eigenzinnigheid toe aan de kamer.

  • Maak een galerijwand met de spiegel als onderdeel. Combineer verschillende vormen en maten spiegels met andere wanddecoraties voor een samenhangende uitstraling.

  • Denk aan de grootte en schaal van de spiegel in relatie tot de rest van de kamer. Hang hem op een comfortabele kijkhoogte.

  • Let op de kleur en de afwerking van de spiegel. Kies een spiegel die past bij jouw bestaande inrichting

 


Bezoek onze winkels 

Wil jij graag deze mooie spiegels toevoegen aan jouw interieur? Kom dan gezellig langs in een van onze winkels of bekijk onze Instagram om extra inspiratie op te doen!