Bamboe is een materiaal dat de laatste jaren steeds populairder is geworden voor het maken van meubelen en eettafels. Dit komt omdat bamboe een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is dat snel groeit en gemakkelijk te oogsten is. Bovendien is bamboe zeer sterk en kan het net zo lang meegaan als traditionele houtsoorten zoals eiken en teak.

Bamboe meubelen en eettafels hebben een unieke uitstraling die zowel modern als rustiek kan zijn, afhankelijk van het ontwerp en de afwerking. Bamboe kan bijvoorbeeld worden gevlochten of gedraaid om interessante texturen en patronen te creëren die een eigentijds en stijlvol effect hebben. Aan de andere kant kan bamboe ook worden gepolijst en afgewerkt met een gladde afwerking om een meer traditionele uitstraling te creëren.

Een ander voordeel van bamboe meubelen en eettafels is dat ze lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Dit maakt ze perfect voor kleine ruimtes waar de indeling vaak moet worden aangepast. Bovendien zijn bamboe meubelen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat ze een ideale keuze maakt voor drukke huishoudens en gezinnen.


Eettafel Nardia van IN.HOUSE is een goed voorbeeld van een leuke duurzame tafel van Bamboe. Met een eettafel van bamboe haal jij nóg meer sfeer in huis. Door de natuurlijke uitstraling van bamboe heeft een bamboe tafel een geheel eigen karakteristiek. Ga je voor rechthoekig, tonvormig of ovaal in 220, 240 of 260cm? Welke kleur past in jouw interieur? 58-Bamboe White wash, 75-Bamboe Cloud of 76-Bamboe Night? Ga je voor de stoere rechte randafwerking of de stijlvolle verjongde randafwerking? Ook is er een bijpassende salontafel te krijgen van deze serie om jou huis helemaal mee af te maken.


Een duurzame keuze

Bamboe meubelen en eettafels zijn ook een goede keuze voor mensen die zich zorgen maken over de impact van hun meubelen op het milieu. Bamboe groeit namelijk veel sneller dan bomen en vereist minder water en pesticiden om te groeien. Dit betekent dat het gebruik van bamboe meubelen kan helpen om de ontbossing van onze bossen te verminderen en ons milieu te beschermen.

Al met al zijn bamboe meubelen en eettafels een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam, stijlvol en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele houten meubelen. Of je nu op zoek bent naar een moderne eettafel of een rustieke salontafel, er is een bamboe meubelstuk dat perfect past bij jouw stijl en behoeften.


Onderhoud

Om optimaal te kunnen genieten van je nieuwe eetkamertafel is het raadzaam deze goed te onderhouden. Het dagelijkse onderhoud is makkelijk; afnemen met een schone en zachte lichtvochtige doek (het liefst katoen), daarna droogwrijven. Heb je toch meer vervuiling of wil je jouw tafel extra beschermen? Dan kun je de eettafel reinigen met Woodclean. Daarnaast kun je met de bijpassende onderhoudsset je meubel extra beschermen. Informeer in onze winkels naar de juiste verzorgingsmiddelen.