In veel van onze winkels wordt hard gewerkt tijdens deze winkelsluitingsperiode. De inspiratie knalt van de muren af met alle nieuwe kleuren en accessoires. Wij hebben de nieuwste trendkleuren op de muren aangebracht en alle potten, vazen, planten, kussens, lampen en andere accessoires helemaal volgens de laatste trends van 2022 gestyled.


 

Interieurtrends 2022

2022 is begonnen en dus de start van het nieuwe woonseizoen. Wij geven je hieronder wat tips en beelden om je wooninspiratie te geven en zo jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Kom straks na de opening van onze winkels zeker ook even kijken en verder je inspiratie opdoen! Alvast nieuwsgierig? Maak een afspraak en laat je nu alvast inspireren.

Doe maar duurzaam

We willen goed zorgen voor onszelf en de aarde. Gezond en duurzaam voedsel, bewust nadenken over de aanschaf van kleding en elektrisch rijden. Er zijn zo veel onderdelen van ons leven waarin we op zoek naar manieren om het beter te doen voor onszelf en de volgende generaties. Deze trend is ook terug te zien in de interieurbranche.

Ontwikkelingen rondom materialen die ervoor zorgen dat meubels duurzamer worden. Hierbij kun je denken aan mycelium leer, gemaakt van paddenstoelen. Maar ook materiaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen. In onze winkels zijn er al duurzame stoffen te vinden (soms incl. certificaat) en komen er dit jaar nog veel meer van dit soort stoffen aan.

Op zoek naar duurzaam hout? Kies dan voor mangohout, deze houtsoort is duurzaam omdat het een bijproduct is van de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeid is geeft het bijna geen fruit meer, hierdoor is het perfect om als houtsoort te gebruiken.


v.l.n.r. : Duurzame stof gemaakt van PET-flessen, voorbeeld van mangohout en eettafel Mangoly van IN.HOUSE

Lichte- en knuffelbare stoffen

De stoffen zijn zacht, aaibaar en driedimensionaal. Denk aan (rib)fluweel, bouclé, teddy en andere meubelstoffen met een zachte touch en grof geweven structuur. Zo lang het niet niet hard of glad is en niet prikt of kriebelt. In onze winkels en stoffencollecties zijn er veel van dit soort nieuwe stoffen toegevoegd.


v.l.n.r. : Fauteuil Zeno van XOOON, bank Tycan van Henders&Hazel en relaxfauteuil Monzano van IN.HOUSE

Ronde, organische vormen in tafels en banken

Organische vormen.. De laatste jaren werd het beeld steeds ronder en nu zijn de vormen nog meer organisch en de lijnen vloeiender. Die trend gaat ook absoluut mee het nieuwe jaar in. Een eettafel was voorheen rechthoekig of vierkant, daarna kozen ontwerpers en stylisten vaker voor een ronde of ovale vorm en tegenwoordig zie je ook tonvormig veel in de winkels. Ook de banken zijn voorzien van speelse ronde vormen waardoor het de strakke vormen in een huis mooi breekt.


v.l.n.r. : Eettafel Montello van XOOON, eettafel Prato van Henders&Hazel en hoekbank Nomanti van IN.HOUSE

Trendkleuren 2022

De zon die achter de wolken vandaan komt, de eerste zonnestralen op je huid in de lente, heldere luchten boven een strakke horizon... Dat gevoel, dat is Bright Skies™! De Flexa kleur van 2022. Ondanks dat de ondertoon blauw is, is Bright Skies™ te combineren met heel veel kleuren. Het biedt de perfecte basis voor een interieur anno 2022. Van zachte, neutrale tinten tot uitgesproken felle kleuren, je zult verrast zijn hoe veelzijdig Bright Skies™ is.

Olive Sprig is de kleur van 2022 bij Histor, een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. Van gedurfd tot rustgevend en van dynamisch tot ingetogen. Histor zorgt met Olive Sprig en de drie inspiratiepaletten voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur.