Heb jij kinderen en ben je op zoek naar nieuwe meubels? Het is belangrijk om rekening met jouw kinderen te houden bij het kiezen van stoelen, een bank of een tafel. Als je kinderen klein zijn moeten de meubels extra veilig en kindvriendelijk zijn, zodat zij vrolijk, maar veilig kunnen ontdekken en spelen. Ook als je grotere kinderen hebt zijn comfortabele meubels erg belangrijk. Bijvoorbeeld om vrienden thuis uit te nodigen en huiswerk te kunnen maken. In deze blog geven we je tips bij het uitkiezen van kindvriendelijke, veilige en comfortabele meubels die geschikt zijn voor het hele gezin!

---

Kleine kinderen

Heb je een baby, peuter of kleuter thuis? Dan is het belangrijk om te kiezen voor meubels zonder scherpe randen of hoekpunten. Ook moet een salontafel iets zwaarder zijn, zodat de kindjes niet met tafel en al omvallen. Daarnaast moet het meubel tegen een stootje kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Graag lichten wij een aantal meubels voor je uit.

Salontafel en eettafel

Een ovale, ronde of Deensovale eettafel of salontafel heeft geen scherpe punten of randen en is dus perfect voor een huis met kleine kinderen. De afgeronde hoeken zijn kindvriendelijk en een stuk veiliger. Daarnaast blijft er door een ovale tafel meer ruimte over, zodat de kindjes lekker kunnen spelen en baby’s rond kunnen kruipen.

 

ronde ovalen en deensovalen tafels

 


HPL

Tafels van HPL ( High Pressure Laminate) Zijn kunststofplaten die onder hoge druk worden geperst en zijn voorzien van een beschermende toplaag. HPL tafels zoals de Canarias eettafel van INHOUSE en de Montona salontafel kunnen tegen een stootje zijn slijtvast, vocht en hitte bestendig en gemakkelijk schoon te maken. Deze tafel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen zoals bijvoorbeeld een hout design, marmer, steen look of mooie RAL kleuren en designs.

---

Grote en kleine kinderen

Naast kleine kinderen zijn de grote kinderen natuurlijk ook belangrijk. Een heerlijk zachte bank om bij te komen na een lange schooldag, het sporten of gewoon gezellig vrienden te ontvangen. Daarnaast zijn comfortabele eetkamerstoelen en een grote, stevige tafel belangrijk om huiswerk te maken en goed te kunnen eten.

Bank en stoelen

Tegenwoordig kan je je eigen bank en stoelen samenstellen. Zo is er de keuze uit vele kleuren en verschillende materialen zoals: stoffen, microleder en leer. Daarnaast heb je ook de keuze uit stoelen met zachte, afgeronde hoeken en armleuningen. In bepaalde modellen banken, zoals de Rigas bank, heb je ook opbergmogelijkheden bijvoorbeeld een longchair met een opklapfunctie.

Stoffen

Velours is een geschikte stof voor een bank of stoel met kinderen. De stof Velours is gemaakt van stevige garen die dicht op elkaar geweven zijn ,waardoor minder vlekken doordringen in de stof. Een gemêleerde stof is een mix van patronen en kleuren hierdoor vallen vlekken minder op. Een fluwelen stof is heerlijk zacht en gemakkelijk schoon te maken. Onze winkels bieden een ruime keuze uit vlekwerende stoffen met het label “stain resistant” onze medewerkers kunnen je laten zien welke stoffen dit label hebben. Sowieso is het altijd verstandig om onze All IN-Care garantie te overwegen. Hierdoor is jouw zitmeubel 5 of 7 jaar beschermd tegen vuil en vlekken. Vraag in onze winkels naar alle informatie hierover. 

Microleder

Microleder is samengesteld uit zowel leder als textiel. Het onderste deel, ook wel backing genoemd, bestaat uit recyclede ledervezels. De bovenlaag bestaat uit een microvezelstof. 
De ledervlokken worden gewonnen uit de restanten van een stuk lederen huid, ofwel de ongebruikte delen. Deze restanten worden gerecycled, zodat er weer een groot stuk gebruikt kan worden en er minder restafval is. Zeer duurzaam dus! De bovenlaag van microvezel wordt vervolgens op de lederen backing gelijmd. Daarom noemen we het geheel microleder, omdat er zowel voordelen zijn van microvezel als leder. Enerzijds heb je de dikte van leder, anderzijds heb je de fluweelzachte, gezellige uitstraling van microvezel. Waarom kiezen voor microleder? Het heeft dezelfde uitstraling als echt leder, is makkelijker te onderhouden en is bovendien goedkoper. Als kers op de taart voelt microleder vanaf het begin warm aan en niet kil en plakkerig zoals echt leder. 

- - - -

Kijk snel op onze website

Of je nu grote of kleine kinderen hebt, met onze meubels geniet het hele gezin van een gezellige eetkamer en woonkamer. Ben je benieuwd geworden wat er allemaal mogelijk is? Kom dan eens langs in een van onze winkels!