Van 9 tot en met 14 april ging het weer los in Milaan met de grootste en meest belangrijke designbeurs, de Salone del Mobile! Onze inkopers zijn daar ook weer volop op zoek geweest naar inspiratie en trends, zodat we deze weer kunnen gebruiken bij het samenstellen en ontwikkelen van onze eigen nieuwe collecties. Hier wat opvallende trends;

De beurs & de trends

De Salone del Mobile is voor de handel maar vooral ook voor de inspiratie een echte "must see"! Voor nieuwe producten, nieuwe ontwerpen en ideeën, lezingen, workshops en ontmoetingen komen bezoekers van over de hele wereld naar Milaan voor deze designbeurs. De beurs zelf, Salone del Mobile, vindt plaats in het congrescentrum Fiera Milano in de voorstad Rho en is met zo'n 370.000 bezoekers uit 188 verschillende landen de belangrijkste designbeurs ter wereld.

Wat viel ons op... Het was een beurs met kleur, heel veel kleur! Wij zagen grote prints op de muren maar ook prints op tafels, stoelen en karpetten/vloerkleden. Nieuwe ontwikkelingen in handmade en sustainable design op het gebied van wonen en interieur waren voor velen "must sees" op deze beurs.

Een Nederlands tintje

Tijdens de Design Week is Nederlands, na Italiaans en Engels, de meest gehoorde taal in Milaan. Dutch Design doet het goed als begrip en na de Italianen vormen Nederlanders de grootste groep exposanten, met oudgedienden als Moooi, Lensvelt, Baas en Eek naast honderden minder bekende namen.

Hieronder zie je een kleine impressie van ons bezoek aan deze leuke beurs!