In onze woonwinkels vind je een grote collectie aan verschillende stoffen en leersoorten van de beste kwaliteit die op vrijwel alle meubels gekozen kunnen worden. Hierdoor kun je leuke eigen combinaties maken voor jouw interieur! Natuurlijk adviseren onze interieurspecialisten je graag in onze winkels over de juiste combinatie maar wij leggen hier alvast de verschillende mogelijkheden uit. Zo kun je voorbereid op pad!

 

Stoffen in vele kleuren en motieven

Zowel bij stof als bij leer heb je bij iedere soort een andere uitstraling en specifieke producteigenschappen. Zo zijn er fijn geweven en grof geweven stoffen in vele kleuren en motieven. De nieuwe stoffen hebben vaak een combinatie van meerdere kleuren of kleurtinten zoals bij armstoel Jela van het In.House label gebruikt is. Ook een combinatie van fijne en grovere draden in een stof zie je steeds meer. Zo krijg je van afstand een rustig beeld maar van dichtbij een spannende en levendige bank of stoel. Dit kun je dan weer leuk combineren met een bank of fauteuil in een rustige effen stof.

 

Trend: combineren binnen één meubel

Een leuke trend is ook om binnen één meubel (bank) een combinatie van stoffen en/of kleuren toe te passen. Dat zie je bijvoorbeeld bij hoekbank Segmento uit de Xooon collectie of  hoekbank Braga uit de Henders & Hazel collectie. Hier is gebruik gemaakt van verschillende stoffen en elementen maar er is toch rust gecreëerd door in dezelfde kleurtinten te blijven.

 

Microvezelstof of microleder

Heb je kinderen en/of huisdieren en zoek je een gebruiksvriendelijke stof? Of wil je geschuurd stoer leer maar houden de eigenschappen in verband met vlekken of verkleuren je tegen? Kom dan eens de microvezel stoffen en microleder bekijken! Er zijn vele varianten van deze handige stoffen in onze winkels en er is een gigantische kleurkeuze in! Zo lijkt de ene microvezel meer op suede of alcantara en heeft de andere meer de uitstraling van geschuurd leer. Soms is het bijna niet van echt gepolijst of geschuurd leer te onderscheiden! Deze stoffen hebben ook nog eens de eigenschap waarbij ze, gecombineerd met een vlekbescherming, heel mooi en geur -en vlekvrij te houden zijn en huisdierharen blijven er eenvoudig op liggen. Het verschil tussen microvezelstof en microleder is de onderlaag waarop de microvezel aangebracht is, dit is bij microvezelstof gemaakt van stof en het is een doek van ledervezels bij microleder. In onze winkels kun je verschillende varianten bekijken zoals armstoel Rizo of armstoel Myro van Profijt Meubel.