Wil je een romantisch & warm interieur? Kies voor velvet!

 

Het weer is echt "herfst-achtig" en dus wordt het tijd om je huis de warme gezellige knusse uitstraling te geven! Je kan dan denken aan een mooi vol wollen vloerkleed en nieuwe gezellige kussens en decoratie in je huis maar wat helemaal de trend van nu is dat zijn de velvet (velours, fluweel) stoffen.

Velvet, of fluweel en velours, is een stof die een warm en romantisch gevoel met zich mee draagt... en dat komt goed uit want deze stof is ook dit najaar weer helemaal terug in het interieur! Je ziet deze stoffen toegepast worden op eetstoelen in leuke kleuren als donker groen, goud en oud roze maar je ziet de stoffen ook op fauteuils en complete hoekbanken! Zo geef jij jouw interieur die mooie luxe en bijna hotel-achtige uitstraling!

"Voor die warme chique romantische look in je interieur kies je voor velvet!"

Wat is een velvet stof?

Velvet is een stof met een pool, dit betekent dat er een "vleug" of ook wel schaduwwerking zichtbaar is als je over de stof wrijft of er op gaat zitten. Dit geeft een meubel met een velours stof zijn warme mooie uitstraling.

De grondstof kan katoen, wol, mohair of synthetisch zijn. Dat velvet of velours stoffen zo makkelijk in een interieur te verwerken zijn, komt ook door de grote keuze in kleuren van deze stoffen. Goud, licht-roze, donkerblauw en smaragdgroen zijn kleuren die veel voorkomen maar ook een meubel in een grijze fluwelen stof komt heel mooi uit.

De soort velvet/velours stoffen die je bij ons in de winkels kunt vinden zijn onder andere de; Adore, Seven, Juke en Karese. Deze stoffen kunnen, behalve in kleur-mogelijkheden, ook qua uitstraling iets van elkaar verschillen. Zo zijn sommige varianten meer basic in 1 kleur zonder effect en is bij andere varianten zoals de stof "Adore" heel subtiel een klein streepje zichtbaar waardoor dit de stof een speels en mooi effect geeft. In onze winkels vind je volop meubels in deze velours stoffen dus kom zeker eens langs!


Combineren met andere materialen

Dit jaar zie je in de woonwinkels veel goud en brons terug maar ook materialen als marmer, natuursteen , bamboe en natuurlijke materialen! Bij onze winkels van Hoogenboezem en haar merken IN.House, Henders & Hazel , Xooon en Profijt Meubel zijn er heel veel leuke accessoires en meubels (bijzettafeltjes, salontafels, koffietafels, hoektafels, karpetten, lampen, kussens, planten, ed.) binnengekomen met deze look! Deze look kun je perfect combineren met de velvet / velours stoffen om zo een warme romantische uitstraling te krijgen die klaar is voor de koude wintermaanden! Kom dus snel langs in onze winkels om inspiratie op te doen!