Maak jouw interieur helemaal 2024!

Inmiddels is het alweer een maand 2024, een nieuw jaar dus de hoogste tijd om vooruit te blikken naar alle woontrends van 2024! We zien vele interieurtrends die passen bij iedere woonstijl. Zo draait alles om (pastel)kleuren, maken de seventies een comeback, zie je veel organische vormen en denken we aan duurzaamheid. Benieuwd geworden naar deze woontrends? Lees dan snel verder en kom alles te weten over deze interieurtrends!


Pastel kleuren

2024 kleurt zich in mooie zachte pasteltinten zoals: mintgroen, lichtblauw, zachtroze en lila. Als je pastelkleuren combineert met donkere tinten geeft dit een mooi contrast. De zachte kleuren geven iets extra’s aan minimalistische en moderne interieurs. Daarnaast zijn pastelkleuren goed te combineren , want de kleuren lopen in elkaar over. Of je nu van een Scandinavisch interieur of een fris lenteachtig interieur houdt, pastelkleuren passen bij iedere woonstijl.

Wist je dat de Flexa en Histor kleuren van 2024 ook pasteltinten zijn? De Flexa kleur "Sweet embrace" is een zachte, lichtroze kleur die in het teken staat van ‘je thuis voelen’. Sweet Embrace zorgt voor een warm en comfortabel gevoel in de ruimte. De Kleur van het Jaar 2024 bij Histor is Limitless! Limitless is een verfrissende, subtiele pastelkleur met het vermogen om verrassend uit te springen: levendig en intens genoeg om een krachtige uitstraling te hebben, en tegelijkertijd subtiel genoeg om op te treden als een neutrale tint. Deze gele nuance komt uitstekend tot zijn recht als primaire kleur, maar functioneert even goed als ondersteunende tint voor zowel warme als koele kleurtinten.

 

 


Retro

Retro en de jaren 70 maken een comeback, creëer een hip seventies interieur in jouw woning en reis zo terug in de tijd in jouw eigen huis. In de soft- of modern seventies draait het allemaal om kleur: oranje, terra, bruin of groen het kan allemaal. Combineer verfijnde donker houten meubels of ovale meubels met vintage cocktailstoelen in fluwelen stoffen , ribstoffen of warme bouclé stoffen. Of kies voor geometrische patronen, ronde vormen, warme en vrolijke kleuren. Alles is mogelijk met de hippe jaren 70 woonstijl!

 

 


Organische vormen

Haal de natuur in huis met organische meubels, de zachte vloeiende lijnen van banken en fauteuils creëren rust en comfort in jouw interieur. Ronde of ovale eettafels met ronde eetstoelen zoals de Tenaro eetstoel of de Nolan stoel zorgen voor gezelligheid en zijn ruimtebesparend. De kleuren zand, wit, beige lichtgrijs, groen en geel passen perfect bij organische meubels zoals de Rolla fauteuil.

 

 


Duurzaamheid

Tegenwoordig maken we graag duurzame keuzes. Kies bijvoorbeeld meubels van de jarenlange meegaande sterke houtsoort eikenhout. Of geef het hout van een mangoboom een 2e leven en kies voor een meubel van mangohout. Daarnaast zijn de materialen steen en bamboe ook erg duurzaam. Kies je voor meubels van Hoogenboezem dan kies je voor kwaliteit, hierdoor heb je jarenlang plezier van jouw nieuwe tafel, bank of stoel en ook dit is een voorbeeld van een duurzame keuze.

Wij hebben tevens stoffen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. We werken namelijk met stoffenleveranciers samen die er druk mee bezig zijn om de kosten voor het milieu te verminderen en te letten op de ecologische voetafdruk van stoffen. Zo letten zij op het gebruik van minder energie, minder water, minder CO2, zoals gezegd het gebruik van gerecyclede materialen en op werknemersrechten. Wat anders onze natuur had vervuild, maakt nu ons meubilair mooier. Sommige stoffen zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. In een proces dat veel minder water en energie gebruikt dat traditionele meubelstoffen. 

 

 


 

interieuradvies

Advies

Ben je benieuwd geworden naar al deze woontrends? Kom dan snel een langs bij onze winkels en vraag onze collega’s eventueel om advies of maak een afspraak met een van onze interieuradviseurs. Zij zijn er in gespecialiseerd om jouw woonwensen om te zetten in een eigen interieur volgens de gewenste laatste trends en persoonlijke wensen. Samen bespreken jullie de mogelijkheden in bijvoorbeeld maten, kleuren, materialen en producteigenschappen en bekijken we welke woonstijl het beste bij jou past.

Plan hier je afspraak met één van onze winkels voor basis interieuradvies of kies voor premium interieuradvies inclusief een 2D of 3D interieurplan en ruimtelijk advies.